2010. október 2., szombat

Foltvarrás

Már több mint három és fél éve, hogy felkérést kaptam egy foltvarrás könyv megírására. Megállapodtunk egy időpontban, amikorra elkészülök vele, igaz csúsztam néhány hónapot, de így is megjelenhetett volna már több mint két évvel ezelőtt. Egyrészt voltak előttem, akik szintén vártak arra, hogy megjelenjen a könyvük, aztán jött a válság, csökkent a könyvek iránti kereslet, így a kiadás is.
Tegnap azonban jött egy telefon, hogy megjelent a könyvem. Talán már a múlt héten, lehet, hogy már láttam is ... Nagyon meglepődtem, mert, augusztusban ugyan volt már egy olyan információm, hogy lehet már nyomdában van, de ez úgy tűnt, hogy ez nem olyan biztos, mert nem hívtak vissza.
A könyvről néhány gondolat: alaptechnikákat tartalmaz - ezt kérték tőlem - ezen kívül van egy kis anyag ismeret (ezt valamikor tanultam is), írtam a színekről és a textilfestésről is.
Minden oldal színes, nagyon szép papírra nyomták, a tartalma pedig majd kiderül ...
Jóval több volt a szöveg, a rajz és a fotó is amit leadtam. Fogalmam sem volt, hogy 128 oldal megírásához mennyi anyag szükséges. Így aztán elég sokat varrtam, rajzoltam. Szerettem volna, ha több minden belekerül, de nem lehetett több oldal, ennyiről szólt a szerződés. Még most át sem néztem tüzetesen. Tördelés után láttam a könyvet, javították is amit kértem, (bár már láttam olyan képet amit éppen ellenkezőleg) ennek ellenére biztosan vannak hibák a legnagyobb igyekezetem ellenére is. Nagyon sokat tanultam vele, ma már sok mindent másképp csinálnék, de ahogy mondani szokás mindennek meg kell fizetni az árát. Család, munkahely mellett nem volt könnyű. Míg készült, az összes szabadidőm, szabadságom erre ment. Hogy megérte-e? Nem tudom, ha sikerül kedvet csinálni és ötletet adni a foltvarráshoz, akkor talán ...
Bármilyen kérdés merül fel a könyvvel kapcsolatban szívesen válaszolok.

9 megjegyzés:

gubike írta...

Gratulálok! Hol lehet megvenni?

Lonci írta...

Gratulálok, remélem sikerül beszereznem:)))

F.Gina írta...

Nagy-nagy gratula !

Erika írta...

Köszönöm!
A Tóth könyvkereskedés boltjaiban úgy gondolom mindenütt lehet kapni.
Akciós áron most 1500 Ft

Névtelen írta...

Erika gratulálok!!
A Határtalanulra szervezetten mentünk, busszal, és valaki hozta magával a könyvedet, gyönyörűség volt végiglapozni. Nekem pláne, mert gyerekkori kedvenc mesekönyvem voltak ilyan gyönyörű papírra nyomva. Külön elismerés azért, mert az apróságoktól a művészi munkáidig teljes a paletta.

Erika írta...

Nagyon szépen köszönöm!

Abile írta...

Drága Erika!
Most találtam Rád! Te írtad ezt a könyvet?? Gratulálok hozzá. A csoportunkban sokan megrendeltük már a Libri oldalán, sajnos 1 hónap alatt sem jött még meg a boltba. Remélem, hogy azért nem, mert utánnyomják, mert kevés lett! :o)) Munkádhoz további sok sikert kívánok!

Erika írta...

Kedves Abile!
Köszönöm a gratulációt!
A könyet a Tóth könyvkereskedés adta ki. Az országban sok helyen van boltjuk ahol árusítják, ott kellene megnéznetek. Ha nem sikerül, írj és megkérdezem a kiadót.

http://tkk.hu/index.php?page=konyvesboltok&subpage=konyvboltal1

Tesco-ban általában van Tóth könyvkereskedés

Abile írta...

Köszönjük szépen a segítségedet! Mivel a Libri felvette az előrendelést a könyvekre, így nem merjük megvenni máshol, mert közben lehet, hogy oda is megérkezik és küldik az emailt, hogy lehet menni érte. Türelmesen várunk. :o)